Bad Guys – Dizi Yorumu

bad-guys-basroller

Merhaba arkadaşlar! Daha önce de yorumunu girmiştim ama gönderilerimi temize çekerken daha doğrusu yine delicesine bir takıntı ile yazılarımı düzenlerken çok sevdiğim Bad Guys dizisine ayrı bir başlık açmam gerektiğini düşünerek, bu yazıyı oluşturdum.

Şimdiden bu diziyi çok tavsiye ettiğimi bilerek, yorumumu okuyabilirsiniz. Ayrıca, aksiyon seviyorsanız ve vurdulu kırdılı dizilerden zevk alıyorsanız hemencecik bu diziyi izleme listenize eklemenizi tavsiye ederim sizlere!

Bad Guys

>Başroller:

Kim Sang-Joong (Oh Goo-Tak) , Park Hae-Jin (Lee Jung-Moon) , Jo Dong-Hyeok (Jung Tae-Soo) , Ma Dong-Seok (Park Un-Cheol) ve Gang Ye-Won (Yoo Mi-Young) oynuyor. Gerçi Gang Ye-Won benim gözümde pek başrol değildi…

>Konusu:

Artan şiddet suçlularıyla mücadele etmek için Polis Şefi Nam Goo-Hyun, Dedektif Oh Goo-Tak’tan bir ekip kurmasını ister.

Dedektifin kurduğu ekipte gangster Park Un-Cheol, olağanüstü zekâya sahip en genç seri katil Lee Jung-Moon ve kiralık katil Jung Tae-Soo vardır. Ayrıca, Polis Şefi Nam Goo-Hyun’a bağlı olan Müfettiş Yoo Mi-Young’da ekip üyelerinin bazen mantıklı bazense duygusal hareket etmelerini sağlamak için yanlarındadır. 11 bölümden oluşuyor.

>Karakterler:

Dedektif Oh Goo-Tak, Lakabı ‘Kuduz Köpek’ olan Oh Goo-Tak, görevinde aşırı şiddet kullandığı için işinden uzaklaştırılmıştır.

Lee Jung-Moon, olağanüstü bir zekâya sahip olduğu gibi en genç seri katil unvanına da sahip. Fakat işlediği cinayetlerin hiçbirini hatırlamıyor.

Jung Tae-Soo, hakkında hiçbir şey bulunamamış, hiç yakalanmamış işinde usta bir kiralık katildir. Hapiste olmasının tek sebebi ise, kendi kararıyla teslim olmasından kaynaklanıyor.

Park Un-Cheol, nam salmış bir gangster. Yumrukları fazlasıyla güçlü ve yeraltı dünyasıyla ilgili tüm konulara hakim.

Müfettiş Yoo Mi-Young, ekipteki dengeyi sağlaması için ekibe dâhil oluyor.

Birkaç gün önce ikinci kez izlediğim ve benim gözümde ef-sa-ne olan bir Kore dizisi. Bu dizi hakkında yapacağım yorumları, suç, polisiye, aksiyon, dövüş-kavga severler beğenebilirler.

Öncelikle, Park Hae-Jin’e karşı bir sempatim var ve bu diziyi, Park Hae-Jin’in dizilerini izlerken keşfettim ve iyi ki de keşfetmişim diyorum çünkü o kadar iyi kurgulanmış ki, on bir bölüm ve bu on bir bölüm kendini izleyiciye izlettiriyor.

Bir kere, daha ilk bölümden karakterlerin geçmişini merak ediyorsunuz.

En babasından, Lee Jung-Moon neden işlediği cinayetleri hatırlamıyor?

Ya da, hiç kimsenin yakalayamayacağı kadar işinde profesyonel olan Jung Tae-Soo ne oldu da suçunu itiraf edip hapse girdi?

Ayrıca, dizi sadece karakterlerin üstünde durmuyor, karakterlerin iç dünyasını yansıtabilecek şekilde olaylara yer veriyor. Mesela, organ mafyası, fuhuş, seri cinayetler gibi işlenen suçların üstünde durdular ve karakterlerimiz bunların suçlularını hapse tıkarken kendilerini de bir parça olsun iyileştiriyorlardı. Tabii, bizim suçlu ekibimizin üç üyesi bu işleri bedavaya yapmıyorlar… Farkında olmadan kendilerini iyileştirdikleri gibi, başardıkları her iş için de hapiste yatacakları yıllar indiriliyordu.

Tabii, bu sırada birlikte çalışmaya alıştılar ee, haliyle birbirlerini de sevdiler derken son bölümlere doğru Kuduz Köpekler, birbirlerinin gırtlağına yapıştılar çünkü hepsinin birbiriyle bir derdi vardı derken, her şey final bölümünde çözüldü…

Şimdi dizi iyi kurgulanmış diyorum çünkü saçma sapan meselelerle asıl konudan sapmıyorlar ve on bir bölüm boyunca size ipuçlarını veriyorlar. Dikkatli izleyen herkesin görebileceği bu ipuçlarını birleştirmek o kadar keyifliydi ki!

Finalde, olayların hepsini siz de tüm karakterlerle birlikte çözüyorsunuz.

Ayrıca, suç ve polisiye ağırlıklı olduğu için ve de Kore dizisi olduğu için dövüş sahneler enfesti. Silah falan kullanmak yok, eline sopayı olan ya da Park Un-Cheol gibi yumruğu sağlam olanlar veyahut da Tae-Soo gibi mükemmel dövüşenler hemencecik o saniye dövüşe girişiveriyordu.

Dövüş sahnesi sevmem diyorsanız bile, bu sahneleri izlerken eğleniyorsunuz. Ben eğlendim açıkçası… Hele sürekli vurulan bıçaklanan Jung-Moon’un bir köşeye sıkışıp millete elektrik vermesine ayrı bir bayılıyordum.

Garibim ya, harbiden ne geldiyse onun başına geldi…

Nedense beğendiğim diziler hakkında uzun uzun yorumlarda bulunamıyorum… Ama aksiyon, polisiye, suç türü diziler veya filmler seviyorum diyorsanız kesinlikle bu diziyi öneririm.

Size bu diziden güzel mi güzel birkaç replik bırakayım buraya da.

 

Lee Jung-Moon, Tolstoy’dan alıntı yapar. “Günah işlemek insani bir şeydir, günahlarınızı haklı çıkartmak şeytani bir şeydir.”

Oh Goo-Tak’ın meşhur sözü: “Isıramayacaksan, havlama.”

Seri katil Jung Tae-Soo’dan da tatlı bir replik. “Daima ölümden yana olma, önce yaşamak için bir yol bulalım. Nasıl yaşayacağımızı bulup, gerçeği ortaya çıkartırsak birbirimizi öldürmek için bol bol zamanımız olacak.”

Lee Jung-Moon’dan çok beğendiğim bir başka replik: “Aydınlıkta yaşa, karanlıkta ölme.”

Jung Tae-Soo: “Suç kötüdür, suçlu değil.”

Semiha Kaya

6 Haziran 1998 doğumlu, hayalleri yaşından çok olan ve hepsini bir bir gerçekleştirmek için acayip hırs dolu bir insanım.
Hırsımın yanı sıra, üşengeç ve unutkan da olduğum için tüm planlarımı sonsuza dek yaşayacakmışım gibi yaparım lakin genelde anın tadını çıkartırım. Hem ne demiş James Dean?
"Sonsuza kadar yaşayacakmışsın gibi hayal kur. Bugün ölecekmişsin gibi yaşa."
İşte tam olarak ben de böyleyim. Sonsuz hayale sahibim ancak anımın da kıymetini biliyorum. Her anın tadını çıkartıyorum.
Size de anınız kıymetini bilmenizi tavsiye ederim, ne de olsa zaman geri dönmez. :)

Bana, instagram: semihaakaya kullanıcı adı üzerinden ulaşabilirsiniz!

Önerilen makaleler

2 Yorum

  1. […] Yürüyüşü”nde IU’ya eşlik eden oyuncu ise Kim Tae Hoon. Daha önceden izlediğim Bad Guys dizisinde rol […]

  2. […] bir dizi patlatmazsam olmaz dedim ve polisiye bir diziye başladım. Biliyorsunuz bu tarzı Bad Guys dizisiyle baya sevmiştim. Özellikle de psikopat bir seri katilin peşinde koştukları için […]

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: