DOKTOR OX’UN DENEYİ KİTAP YORUMU | JULES VERNE

Selamlar blog okurlarımız, yepyeni temamızla ve kitap yorumumla karşınızdayım işte. Nasılsınız ? Ben harikayım, bu virüs olayları sebebiyle eve tıkanmışken bol bol kitap okuyorum ve kendime vakit ayırıyorum. Umarım bir an önce bu hastalıklar geçer ve eski hayat tempomuza geri döneriz.

 

Kısa bir ön konuşmadan sonra yorum kısmına geliyorum hemen ;

Kitabımız 90 sayfadan oluşan ve bir iki saat içinde bitirebileceğiniz minik bir hikaye kitabı. Hayali bir kentte geçen bu hikayede insanlar çok sakin, iyi huylu, suç işlemeyen bireylerdir. Baş kahramanımız Doktor Ox ve yardımcısı bir deney yapmaya çalışır ve kentin bütün düzenini alt üst etmeyi başarır.

 

Açıkçası kitabın başlarında konuya pek giremedim, beni içine çeken bir olay örgüsü yoktu. Ya da ben odaklanamadım bilemiyorum ancak otuz sayfadan sonra tam olarak odaklandım hikayemize. Okurken hem keyif aldığım hem de kendi kendime dersler çıkardığım bir kitap oldu.

 

Kitapta bir kısımda geçen cümleler de çok ilgimi çekti, özellikle şuan ki CORONA salgınından dolayı insanların evcil hayvanlarına ve sokak hayvanlarına karşı davranış ve tavırlarının değişmesinden dolayı bu yazıyı her yerde yayınlamak istiyorum  ;

 

Olayların doğal akışına bağlı olarak, salgın hastalıkların belli bir özelliği vardır. İnsanlara bulaşanlar hayvanları, hayvanlara bulaşanlar ise bitkileri etkilemez. Ne bir atın çiçek hastalığına, ne de bir insanın sığır vebasına yakalandığı görülmüştür ve koyunlar da patateslerin hastalığına tutulmazlar. 

 

Kitabı hem çok beğendim hem de normal geldi bana, yukarıda not aldığım paragraf sebebiyle ayrı bir bağım oluştu denilebilir gerçi 🙂

Puan olarak 4/5 veriyorum çünkü Modern Klasikler Dizisi’nden daha çok beğendiğim eserler olmuştu.

 

Lütfen bu dönemde #EvdeKal ‘maya ve önlemlerinizi almaya devam edin. Kendinize, ailenize, kitaplarınıza, dizi-filmlere daha çok vakit ayırın. Kendiniz ve ailenizin sağlığı için her şey. Sıkılmak yok okumaya, izlemeye ve dinlenmeye devam.

 

E yeni temayla beraber alırız bir hayırlı olsununuzu 😉 Reklamlara tıklamayı ve yorum bırakmayı unutmayın, hepinizi çok seviyoruz ❤

Aybike Parlak

3 Mart 1998 doğumluyum, doğduğum andan itibaren hayvanlarla beraber büyüdüm, şuanda da 2 kedi, 1 köpek annesiyim. Hayal kurmayı, gezmeyi, arkadaşlarımı, kitap okuyup bir şeyler izlemeyi ve yazmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Hayatta ki amacımı hala kestirebilmiş değilim ama şuanlık hayvanlarla ilgilenmeye çalışıyorum, çünkü onların bize ihtiyacı var. (Veteriner Teknikerliği öğrencisi oldum bu yazıyı yazdığımdan beri.
Genel olarak çok tembel birisiyim (blog işi tembelliğe karşı ama halledicez bir şekilde) Ortaokuldayken çok fazla deneme türü, hikaye yazıyordum fakat baya bir süredir yazmıyorum ayrıca şu sıralar kitap okumakta da zorlanıyorum ama kitaplara ve yazma işine tekrar odaklanmak istiyorum.
Kısaca deneyimlerim, sevdiğim şeyler, yorum yapmak istediğim şeyleri sizinle paylaşmak, fikrimi belirtmek istiyorum. Umarım sizin için de yararlı olur. Henüz insanlara kendimi anlatma konusunda yetersiz de olsam beni anladığınızı umuyorum ve zamanla geliştikçe her şey daha iyi olacak. Umarım yazılarımızı beğenirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: