Üniversiteye Hazırlanma Taktikleri – Biraz Motivasyon!

Merhaba arkadaşlar!

Bugün de size üniversiteye hazırlanmak hakkında birkaç taktik vermeye geldim… Gerçi sınav sistemi değişti ve benim dönemimde olduğundan daha farklı bir türe geçti, o yüzden size vereceğim tavsiyelerde ne kadar faydalı olurum bilmiyorum ama elimden geldiğince size ince detaylarla yardımcı olmaya çalışacağım.

Tabii, tüm bu ‘üniversiteye hazırlanma taktikleri’ arasında en önemli olan şeyin sizin kendinize inanmanız ve hedefinizi çoktan belirlemiş olmanızdan geçer.

Biliyorsunuz, şöyle çalışırsanız, böyle çalışırsanız, şu taktikleri uygularsanız garanti falanca üniversitesini kazanırsınız diyemem. Her şeyden önemlisi motivasyon ve kendinize inancınızdır.

Öncelikle, temelden çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim. Sıfırdan, sanki hiçbir şey öğrenmemişsiniz gibi başlayın ki üstüne koya koya giderken eksiklerinizi görür, üstünde durmanız gereken konuları saptarsınız.

Birçok test ve konu anlatım kitabında, dersler için belirli bir sıra var zaten. Kendinize güvendiğiniz bir markadan konu anlatım kitapları alın ve kademe kademe çalışmaya başlayın.

Mesela, kendinize hedef belirleyin. Deyin ki: “Ben pazartesi günü Türkçede ilk dört konuyu bitireceğim ve her konu sonunda yirmi soru çözeceğim.”

Küçük hedeflerle başlayıp, her geçen gün çözeceğiniz soru sayısını yükseltin.

Ayrıca, sadece konu çalışmayın ya da sadece test çözmeyin. Bir soruyu yanlış yaptığınızda o soruyu es geçmeyin. Kim bilir belki o soruyu es geçtiğinizde üniversite sınavında o veya benzeri bir soru karşınıza çıkar?

O yüzden, yanlış sorunuz tarihtense mesela, oturun o şıklardaki konuları tekrardan okuyun; internetten ders videosunu izleyin… Böyle böyle tekrarlarla ilerleyin.

Çalışırken kendinize konu özetleri çıkarın, özetleri ezberlemeye çalışmayın onları öğrenmeye çalışın.

Biliyorum, üniversiteye hazırlanırken hepimizin aklından geçti. “Sınavdan sonra unutacağım nasıl olsa?” diyoruz.

Öyle demeden çalışmalıyız, size verebileceğim en önemli taktiklerden birisi de budur arkadaşlar.

Kısacası:

  • Kendini motive et.
  • Kendine bir meslek/bölüm seç.
  • Gitmek istediğin birkaç üniversiteyi seç, hedefin haline getir.
  • Günlük, haftalık ders çalışma planları yap. (Yapmakla kalma, yaptığın planlara uy!)
  • Bilgileri ezberleme, öğren!

 

Bunlar dışında sizlere uzun uzun verebileceğim tavsiyeler yok. En önemlisi kendinize inanmanız ve eksiklerinizi gidermenizdir.

Teknoloji çok gelişti, şimdi YouTube’da birçok öğretmen kanal açtı ve sizlere dersler anlatıyorlar. En basitinden, “Tonguç Akademi – Şenol Hoca – Hocalara Geldik” gibi kanallar var ve bu kanallar gerçekten yarar sağlıyorlar.

Bu kanalları takibe alın, sosyal medyadan kendinizi bir yıllığına soyutlayın. Zaten hayatınızdan feda ettiğiniz bu bir yılla, hedefinize kavuşmuş olacaksınız, hedefinize kavuştuğunuzda ise istediğinizi yapmakta özgür olacaksınız!

O yüzden kararlı olun, üniversiteye hazırlanma kararı aldığınızda bu kararınızın arkasında durun ve sıkı çalışın.

 

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın, kendinize iyi bakın!

(Sınava girecek herkese başarılar dilerim!)

Semiha Kaya

6 Haziran 1998 doğumlu, hayalleri yaşından çok olan ve hepsini bir bir gerçekleştirmek için acayip hırs dolu bir insanım.
Hırsımın yanı sıra, üşengeç ve unutkan da olduğum için tüm planlarımı sonsuza dek yaşayacakmışım gibi yaparım lakin genelde anın tadını çıkartırım. Hem ne demiş James Dean?
"Sonsuza kadar yaşayacakmışsın gibi hayal kur. Bugün ölecekmişsin gibi yaşa."
İşte tam olarak ben de böyleyim. Sonsuz hayale sahibim ancak anımın da kıymetini biliyorum. Her anın tadını çıkartıyorum.
Size de anınız kıymetini bilmenizi tavsiye ederim, ne de olsa zaman geri dönmez. :)

Bana, instagram: semihaakaya kullanıcı adı üzerinden ulaşabilirsiniz!

Önerilen makaleler

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: