Merhaba sevgili okurlar, görüşmeyeli nasılsınız bakalım ? Bu sefer karşınıza uzun süredir okumayı hedeflediğim ama bir türlü alıp okuyamadığım bir kitabın yorumuyla geldim 🙂

 

Momo isimli kitap benim büyük heveslerle beklediğim, konusu beklediğimden farklı çıkıp yine de bayıldığım bir kitap oldu benim için. Konusu gerçekten çok farklı ve sizi zorlamayan fantastik bir konu bana göre. Sanırım kendisi çocuk kitabı olarak da geçiyor çünkü fuarda Pegasus Yayınlarının çocuk kitaplarının standında görmüştüm kendisini. Ki içindeki resimlendirmeler olsun, dilinin akıcılığı ve sadeliği olsun ortaokul öğrencisinin de okuyabileceği şekilde.

Birazcık konusundan ve özetinden bahsedeyim, bilgilendiriyim sevgili okurlarımı. Kitabımızda Momo isminde küçük bir kızımız bulunmakta ve eski antik tiyatronun içinde yaşamaktadır. Çevredeki herkes onu görmeye gelir, yemek, içecek getirir ve ona bir şeyler anlatırlar. Momo‘nun ne soyadı ne ebeveynleri ne de evi bellidir, kızımız hiçlikten gelmiş gibidir. Momo çok iyi bir dinleyici olduğu için herkes onu çok sevmektedir.

 

Bir gün Duman Adamlar isminde bir grup insan ortaya çıkar ve insanlardan zamandan tasarruf etmelerini ister. İşlerini oyalanmadan yaparlarsa ve gereksiz olarak gördükleri şeye vakit ayırmazlar ise gelecekte onlara bolca zaman tanıyacaklarını söylüyorlar. İnsanlar da buna uyup sözde ”zamandan tasarruf” ediyorlar ve yaptığı işlerden keyif almamaya başlıyorlar, çocuklarına, ailelerine, komşularına, müşterilerine vakit ayırmayı bırakıyor ve insanlığı mutsuz kılıyorlar. Fakat bir gün Momo‘yu görmeye gelen bir Duman Adam diğer herkes gibi Momo ile konuşmak isterken bir anda sırlarını ortaya döküyor ve ne olduğunu anlayamıyor. Diğer Duman Adamlar‘a gidip anlatıyor ve Momo ile nasıl başa çıkacaklarını düşünüyorlar.

Tabi bu sırada kimse artık Momo‘yu ziyaret etmez, sadece çocuklar onunla oynamaya gelir ve çocuklar da çok mutsuzdur.

 

Duman Adamlar, Momo ile başa çıkma yöntemi olarak son kalan çocuk arkadaşlarını da ellerinden alacak bir şeyler yaparlar ve Momo tamamen yalnız kalır.

 

Momo artık mutsuz olur ve ne yapacağını bilemez, bu sırada Duman Adamlar Momo‘yu ”zamandan tasarruf” konusunda ikna etmek için topluca gelirken bir kaplumbağa sırtındaki yazı ile Momo‘nun onu takip etmesini ister. Böylece Momo bir yolculuğa çıkar.

 

Kitabın devamı hakkında size tabi ki bilgi vermeyeceğim ki merak edin ve okuyun istiyorum. Kitabı gerçekten çok severek ve beğenerek okudum ben şahsen. Gerek dili gerekse konusu olsun çok çok başarılıydı. Sonuna gerek kalmadan bile bir ton ders çıkarabileceğiniz bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Puanım elbette 5/5 Momo‘ya.

 

Sizinle küçük bir alıntı paylaşarak yazıma son vermek istiyorum ;

🌹 Zaman yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.

 

Yazılarımızın devamı için bize destek olmak isterseniz sitemizdeki reklamlara tıklayabilirsiniz 🌹

 

Ayrıca Momo kitap yorumunu youtube kanalımda da bulabilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=Q5sDiOIjD-A

 

Sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, kendinize çok iyi bakın…

 

Aybike Parlak

3 Mart 1998 doğumluyum, doğduğum andan itibaren hayvanlarla beraber büyüdüm, şuanda da 2 kedi, 1 köpek annesiyim. Hayal kurmayı, gezmeyi, arkadaşlarımı, kitap okuyup bir şeyler izlemeyi ve yazmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Hayatta ki amacımı hala kestirebilmiş değilim ama şuanlık hayvanlarla ilgilenmeye çalışıyorum, çünkü onların bize ihtiyacı var. (Veteriner Teknikerliği öğrencisi oldum bu yazıyı yazdığımdan beri.
Genel olarak çok tembel birisiyim (blog işi tembelliğe karşı ama halledicez bir şekilde) Ortaokuldayken çok fazla deneme türü, hikaye yazıyordum fakat baya bir süredir yazmıyorum ayrıca şu sıralar kitap okumakta da zorlanıyorum ama kitaplara ve yazma işine tekrar odaklanmak istiyorum.
Kısaca deneyimlerim, sevdiğim şeyler, yorum yapmak istediğim şeyleri sizinle paylaşmak, fikrimi belirtmek istiyorum. Umarım sizin için de yararlı olur. Henüz insanlara kendimi anlatma konusunda yetersiz de olsam beni anladığınızı umuyorum ve zamanla geliştikçe her şey daha iyi olacak. Umarım yazılarımızı beğenirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: