YENİ YILA GİRERKEN İZLENİLEBİLECEK 5 FİLM

yil-basinda-izlenecek-filmler

Evveeet sevgili okurlar size bugün yeni yıla doğru içinizi ısıtacak 5 farklı Christmas’a özel film önerileriyle geldim. Filmlerin tamamı ailenizle ve arkadaşlarınızla rahatlıkla izleyebileceğiniz türde ve içerikte filmler.

İlk önereceğim film benim hiç sıkılmadan izlediğim bir film olan Köpek Gezdiricisinin Noel Masalı isimli film. Orijinal adı A Dogwalker’s Christmas Tale, 2015 yapımlı bir filmdir yani pek de yeni sayılmayan bir film. Kendim köpekleri çok sevdiğim için bu filmi çok sevmiş olabilirim belki ama sizin de izlemenizi tavsiye ediyorum.

Ana karakterimiz 21 yaşında olan Luce Lockhart’dır. Noel hediyesi olarak kolye almak ister kendisine ama ailesi hayır işleri için yurtdışına çıktığından parası yoktur ve komşularının köpeğini gezdirmesi karşılığında komşusu ona kolyeyi alacaktır. Köpeği, köpek parkına götürür ve orada Dean ile tanışır. Köpek parkı yıkılıp yerine spa merkezi yapılacağı ve mülk sahibi de Luce’un komşuları olunca Dean yardım ister ana karakterimizden. Luce başlarda yardım etmek istemez ama bir süre sonra işler değişir ve Luce doğru kararı verir. Film kısaca köpek parkını kurtarmak ve yardımseverlik ile alakalıdır. Bence aile ile izlenebilecek güzel filmlerden.

 

Sıradaki film önerisi ise Vanessa Hudgens’ın başrolde oynadığı The Princess Switch isimli noel temalı film. Filmde Vanessa 2 farklı rol oynamaktadır, birisi Şikagolu başarılı bir fırıncı yani Stacy De Novo diğeri ise prens ile evlenilecek kraliyet ailesinden Leydi Margaret. Stacy bir pasta yarışması için Londra’ya gider ve burada kendisine tıpatıp benzeyen Leydi Margaret ile karşılaşır ve Leydi Margaret normal hayatı merak ettiği için yer değiştirmek ister ve değiştirirler. Bu sırada Margaret, Stacy’nin yakın arkadaşı Kevin’a aşık olur, Stacy’de prens Edward’a aşık olur. Her şey çok güzel gider ve yarışma günü gelince eski rollerine dönerler ama hesaba katmadıkları bir olay gerçekleşir ve yarışma ödüllerini vermek için prensin annesi Margaret ve Edward’ın yarışmaya gitmesini ister. Leydi Margaret gitmeden önce prens’e her şeyi açıklar ve yarışmada Kevin’a da açıklamak durumunda kalırlar. Sonuç olarak iki taraf da aşık oldukları insanla bir araya gelir ve filmimiz yine mutlu sona kavuşur. Film genel olarak beklendik bir sona sahip olan bir film ama yine de insan nasıl olacağını merak ediyor belli bir yerden sonra.

 

Veeee şimdi ki film önerimse herkesin de bildiği bir film eminim ki, Evde Tek Başına film serisi…  Filmimizde küçük bir çocuk karakterimiz vardı ve noel zamanı çok kalabalık bir aile oldukları için bu çocuğumuzu evde unutuyorlardı. Bu sırada eve girmeye çalışan hırsızlarla mükemmel zekasıyla başa çıkmasını izliyoruz. Küçüklüğümden beri izlediğim güzel film serilerinden birisidir Evde Tek Başına serisi ve izlemeyen varsa ya da yeniden izlemek isteyen varsa öneririm. Bu seriyi sakın kaçırmayın.

 

Sıradaki filmim The Christmas Chronicles isimli Netflix yapımlı bir film. Filmde iki kardeş bulunmaktadır. Küçük olan kardeş eski noel videolarını izlerken bir anda bir elin çam ağacının oraya hediye bıraktığını görür ve abisine söyler ve izletir. Anneleri gece işe gitmek zorunda kaldığı için iki kardeş planlar yapıp Noel Babayı beklerler. Noel Baba gelip çan çaldığında küçük kız uyanır ve abisini de uyandırır. Kamerayla beraber dışarı çıkarlar ve Noel Babanın kızağını görürler, küçük kızın kızağa atlamasıyla beraber abisi de peşinden atlar ve maceramız burada başlar. Devamını siz izleyip öğrenin, spoiler vermek istemiyorum. Umarım izlersiniz ve benim kadar eğlenirsiniz.

 

Diğer bir filmimse son önerim olan Noel Prensi filmi. Filmde ana karakterimiz Amber gazetecidir ve haber yapması için Aldovia’ya gönderilir. Burada kral olmaya hazırlanan Aldovia Prensi ile ilgili haber yapması gerekiyordur ve yanlışlıkla prensesin yeni gelecek öğretmeni sanmalarıyla saraya sızar ana karakterimiz. Bir süre sonra prenses olayı anlar ama Amber ile konuşur kalmasını ister ve kimseye bir şey söylemez. Bu sürede Amber bir şekilde prens ile yakınlaşır ve beraber vakit geçirirler. Bir gün beraber dağ evinde kalırlar ve Amber orada yanlışlıkla prensin evlat edinildiğine dair belgeleri bulur. Yani kısaca bizim prens aslında evlat edinilmiş kral ve kraliçe tarafından.

Ertesi gün prens, Amber’ı Noel Gecesi Balosuna davet eder, baloya giderler, dans ederler ve sonra Prens Richard’ın Aldovia Krallığı’nın Kralı olması için tören başlar. Fakat o kadar kolay mı filmlerde sorunsuz bir şeylerin olması? Tabi ki hayır…. Prensin kuzeni evlat edinme belgelerini bulmuştur ve itiraz eder, tahta kendisinin geçmesi gerektiğini söyler ayrıca bizim Amber’ın da sırrını ortaya çıkarmıştır… Tören ertesi güne ertelenir, Prens Richard her ne kadar üzülmüş de olsa tahtını bırakmak istemez, mücadele etmek ister bu sırada da Amber valizini çoktan toplamış ve uçağını beklemektedir. Bu sırada babasıyla konuşurken, prensle çözmeye çalıştıkları bir şifre aklına gelir, kralın ölmeden önce kraliçe için hazırladığı hediyenin içinde olduğunu anlar sırrın. Hemen Kraliyet Sarayına döner ve içeri girmeye ikna eder görevlileri. Hediyeyi alır ve şifreyi çözer.

Bu sırada da tören gerçekleştirilmek üzeredir ve prens, kuzenine engel olamamıştır. Ama taç takılmadan hemen önce Amber gelir ve engel olur. Sonuçta Richard kral olur, Amber evine, babasının yanına döner. Hazırladığı haberi beğenmedikleri için istifa eder. Babasının yanında restoranda çalışırken bir anda cama kar topu atılmasıyla karşısında bir sürpriz bulur…. Tabi ki size sonunu söylemeyeceğim.

Filmi bir oturuşta izleyemedim ve nedenini kesinlikle bilmiyorum ama filmi beğendim ve özellikle son sahnesinde baya bir duygulanmıştım. Kısaca beğenip, size ve çevremdekilere tavsiye edebileceğim bir film olduğunu düşünüyorum.

 

Bir sürü önerebileceğim film var ama hepsini bir yazıya doluşturamayacağım için şimdilik bu kadarını tavsiye edebiliyorum, herkese iyi seyirler 🙂

Beğenip, yorum yapmayı unutmayın, okuduğunuz için teşekkürler.

Aybike Parlak

3 Mart 1998 doğumluyum, doğduğum andan itibaren hayvanlarla beraber büyüdüm, şuanda da 2 kedi, 1 köpek annesiyim. Hayal kurmayı, gezmeyi, arkadaşlarımı, kitap okuyup bir şeyler izlemeyi ve yazmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Hayatta ki amacımı hala kestirebilmiş değilim ama şuanlık hayvanlarla ilgilenmeye çalışıyorum, çünkü onların bize ihtiyacı var. (Veteriner Teknikerliği öğrencisi oldum bu yazıyı yazdığımdan beri.
Genel olarak çok tembel birisiyim (blog işi tembelliğe karşı ama halledicez bir şekilde) Ortaokuldayken çok fazla deneme türü, hikaye yazıyordum fakat baya bir süredir yazmıyorum ayrıca şu sıralar kitap okumakta da zorlanıyorum ama kitaplara ve yazma işine tekrar odaklanmak istiyorum.
Kısaca deneyimlerim, sevdiğim şeyler, yorum yapmak istediğim şeyleri sizinle paylaşmak, fikrimi belirtmek istiyorum. Umarım sizin için de yararlı olur. Henüz insanlara kendimi anlatma konusunda yetersiz de olsam beni anladığınızı umuyorum ve zamanla geliştikçe her şey daha iyi olacak. Umarım yazılarımızı beğenirsiniz.

Önerilen makaleler

2 Yorum

  1. […] size, Netflix’in bu yıl çıkan yeni yıl filmlerinin, konuları ve […]

  2. […] size, Netflix’in bu yıl çıkan yeni yıl filmlerinin, konuları ve […]

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: