Squid Game – Dizi Yorumu

Squid Game – Kore Dizi Yorumu

Merhaba arkadaşlar! Bu günde sizlere, yine beğenerek izlediğim ve artık tahmin ediyorum ki söylememe alıştığınız “tam da tarzım olan” bir dizinin, Squid Game’in yorumuyla geldim!

Netflix’te daha yeni vizyona giren ve vizyona girdiği anda izlediğim ancak yorumunu işlerim dolayısıyla bu güne geciktirdiğim bir dizi oldu Squid Game, ama sanmayın ki beğenmediğimden gecikti…

Beni iyi biliyorsunuz ki, ben beğendiğim şeyler hakkında uzun uzun konuşamıyorum ama bu dizi hakkında iki düşünce arasında olduğum için sanırım uzun uzun yazabileceğim.

Öyleyse, sizlere hemen Squid Game’in konusunu, oyuncu kadrosunu tanıtıyorum ve hemen ardından da yorumuma geçiyorum!

Squid Game – Konusu:

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazipi bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

Squid Game – Oyuncu Kadrosu:

Lee Jung-Jae / Ki-Hoon
Park Hae-Soo / Sang-Woo
Wi Ha-Joon / Joon Ho
Heo Sung-Tae / Deok Su
Jung Ho-Yeon
Im Ki-Hong
Kim Joo-Ryung
Gong Yoo (konuk oyuncu)

Lee Jung-Jae dizide hayatta kalma oyununa katılan Ki-Hoon karakterini canlandırmaktadır. Çalıştığı şirket yeniden yapılandırmaya gittikten sonra işine son verilir. Bu yüzden, 45.6 Milyar Won ödüllü hayatta kalma oyununa katılmaya karar verir.

Park Hae-Soo dizide hayatta kalma oyununa katılan Sang-Woo karakterini canlandırmaktadır. Ki-Hoon’un (Lee Jung-Jae) öz kardeşi gibi gördüğü yakın bir arkadaşıdır. Bu kadar yakın olmalarına ve aynı mahallede büyümelerine karşın birbirlerinden tamamen farklı hayatlara sahiptiler. Sang-Woo yoksul bir aileye sahipti. Buna rağmen, prestijli bir üniversiteden mezun olur ve iyi bir işe girer. Ancak, çalıştığı şirket, fonlarını kötüye kullanılması nedeniyle bir krizle karşı karşıya kalır. Bu yüzden Ki-Hoon ile beraber 45.6 Milyar Won ödüllü hayatta kalma oyununa katılmaya karar verir.

Squid Game – Yorumum:

Dizinin ilk ve son bölümünde, Gong Yoo’yu konuk oyuncu olarak görüyoruz ve Gong Yoo’yu ilk gördüğümde ekranda sadece çenesi gözüküyordu… Ben de kendi kendime dedim ki, “Aaa, çenesi Gong Yoo’nun çenesine ne kadar da benziyor… Hahaha arkadaşlar, sonra kamera yukarı çıktı ve Gong Yoo’nun o sevimli gülümsemesi göründü.

Diyorum ki, “Ohaaa…”

Her neyse, bunun dışında ilk önce Squid Game’in en beğendiğim yerlerinden mi başlasam yoksa beğenmediğim yerlerinden mi?

Sanırım beğendiklerimle başlayacağım…

Eh, yukarıda da belirttiğim üzere ben bu tarz dizileri, filmleri ve animeleri seviyorum. Hayatta kalma, birlik olup savaşma konusundaki neredeyse her şeyi seviyorum. Buna örnek olarak, Alice in the Borderland, Açlık Oyunları Serisi, Metpo, Origin, The I-Land, Sword art Online, Death Parade gibi gibi daha pek çok dizi, film ve anime sıralayabilirim. İnanın bana, yapabilirim…

Bu yüzden Squid Game’i neredeyse hiç sıkılmadım çünkü aksiyonu ve bir sonraki bölümde neler olacağının merakını uyandırıyordu. Gerçekten, çok güzel bir yapım olmuştu ve aşırı beğendim.

Sanırım dizinin kısa olmasından dolayı ve bütün bu oyun işinin arkasında, nasıl bir sebebin yattığını öğrenemediğimiz için Squid Game’de içime sinmeyen kısımlar vardı.

Ek olarak, Sang-Woo karakterini canlandıran Park Hae-Soo’yu daha önce, Persona dizisinde izlemiştim ve orada ona çok üzülmüştüm fakat burada, kesinlikle üzülmedim. En azından bazı kısımlar hariç neredeyse hiç üzülmedim. Beni bir miktar mahvettiğini söyleyebilirim.

Ayrıca, ikinci sezonunun gelmesini de bekliyorum ama henüz konuyla alakalı bir bilgi yok. Ne Netflix’ten ne de dizi yapımcılarından… Kaldı ki, Squid Game bizim ülkemizde bile ilk ona girdiyse, mutlaka iyi bir hasılat kaldırmış demektir çünkü bizim ilk onda böyle dizilere ve filmlere çok nadir denk geliyorum ben.

Umudum, ikinci sezonun olması ve her şeyin ikinci sezonda açıklanması. Eksik olduğunu hissettiğim pek çok şey vardı çünkü. Bu eksikler giderilmeden, en dizilerim arasına koyamam ama bu diziyi ara sıra açıp tekrar tekrar izleyebilirim.

Sizlere de bu diziyi öneriyorum!

Artık beni tanıdınız sayılır, bu tarz diziler olunca mutlaka öneriyorum…

 

İşte, dizinin fragmanı da burada! Keyifli seyirler dilerim!

Netflix 1 – Anime Önerileri

Netflix 2 – Kore Dizi Önerileri

Netflix 3 – Mini Dizi Önerileri

Netflix 4 – Yeni Yıl Film Önerileri

Netflix 5 – Bilim Kurgu Önerileri

Netflix 6 – Gerilim Önerileri

Semiha Kaya

6 Haziran 1998 doğumlu, hayalleri yaşından çok olan ve hepsini bir bir gerçekleştirmek için acayip hırs dolu bir insanım.
Hırsımın yanı sıra, üşengeç ve unutkan da olduğum için tüm planlarımı sonsuza dek yaşayacakmışım gibi yaparım lakin genelde anın tadını çıkartırım. Hem ne demiş James Dean?
"Sonsuza kadar yaşayacakmışsın gibi hayal kur. Bugün ölecekmişsin gibi yaşa."
İşte tam olarak ben de böyleyim. Sonsuz hayale sahibim ancak anımın da kıymetini biliyorum. Her anın tadını çıkartıyorum.
Size de anınız kıymetini bilmenizi tavsiye ederim, ne de olsa zaman geri dönmez. :)

Bana, instagram: semihaakaya kullanıcı adı üzerinden ulaşabilirsiniz!

Önerilen makaleler

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: